Parodontoza
Tratamentul parodontozei cu laserul stomatologic. Consultație GRATUITĂ!
Ce este parodontoza?
Gingiile inflamate și sângerânde, respirația urât mirositoare și recesiunea gingivală sunt semne comune ale gingivitei și ale parodontozei. Boala parodontală este cauzată de bacteriile din pungile parodontale ce pătrund adânc în țesutul gingival până la rădăcinile dinților. Igiena de rutină, cum ar fi periajul și folosirea aței dentare, ajută la eliminarea plăcii bacteriene, dar dacă placa se solidifică și formează tartru, periajul și folosirea aței dentare nu o vor îndepărta. Sunt necesare abilitățile profesionale ale dentiștilor sau ale igieniștilor dentari pentru a efectua în mod regulat tratamente de curățare pentru a îndepărta acest tartru.
Ce trebuie să știți despre boala parodontală?
Iată câteva SEMNE DE AVERTISMENT:
- Gingiile care sângerează ușor
- Gingii roșii, umflate, sensibile
- Gingii care s-au desprins de dinți
- Respirație urât mirositoare persistentă sau gust rău
- Dinți permanenți care se desprind sau se separă de țesutul gingival
- Orice schimbare în modul în care dinții se potrivesc între ei atunci când muști
- Orice schimbare în potrivirea protezelor parțiale
FACTORI DE RISC PENTRU BOALA PARODONTALĂ
- Igiena orală precară
- Fumatul sau mestecatul tutunului
- Genetică
- Dinți strâmbi care sunt greu de menținut curați Sarcina/schimbări hormonale
- Diabet
- Medicamente, inclusiv steroizi, anumite tipuri de medicamente antiepileptice, medicamente pentru terapia cancerului, unele blocante ale canalelor de calciu și contraceptive orale
NU ESTE VORBA DOAR DE BOLI. ESTE VORBA DE SĂNĂTATEA TA.
Dacă vi s-a spus că aveți o boală parodontală, nu sunteți singur. Aproape 70% dintre adulți au o anumită formă de boală gingivală. Cel mai important lucru pe care trebuie să-l știți despre boala parodontală este că nu trebuie să o ignorați.
Lăsată netratată, boala gingivală va duce la retragerea gingiilor, pierderea osoasă și, în cele din urmă, vă poate costa dinții. În plus, studiile arată că boala parodontală este asociată cu bolile de inimă, diabetul și cancerul. Așadar, dacă aveți o boală gingivală, este foarte important pentru sănătatea dumneavoastră generală să vă tratați.
În sfârșit, o nouă modalitate de a gestiona boala parodontală.
Acum, cu laserul Epic™, putem controla bacteriile din gură pentru a preveni evoluția bolii gingivale și pentru a vă readuce gingiile la sănătate. Laserul Epic™ poate fi recomandat ca parte a planului dumneavoastră de tratament în stadiile incipiente ale bolii gingivale pentru a preveni progresia acestei boli. Epic Laser Dentistry oferă avantaje semnificative, inclusiv:
- Elimină sângerarea gingiilor
- Reduce disconfortul asociat cu gingiile roșii și sensibile
- Promovează o vindecare mai rapidă
Descarcă broșurile:
Beneficii:
- Cel mai avansat și eficient tratament al Parodontozei
- Minim - invaziv. Tratamentul nu provoacă durere
- Eficiența crescută datorită efectului bactericid al laserului
Parodontoza poate duce la pierderea dinților prin distrugerea gingiei și a osului din jurul dinților. Primele semne care apar sunt: sângerări gingivale, sensibilitate în timpul efectuării periajului dentar, inflamație gingivală.
Cauzele principale ce pot duce la apariția paradontozei sunt factorii microbieni, un sistem imunitar slăbit, predispoziția genetică, care se combină cu factori favorizanți precum fumatul, igiena dentară defectuoasă, diabetul și neefectuarea unei igienizări profesionale în cabinetul stomatologic cel puțin de 2 ori pe an.
Laserul este alternativa tratamentului clasic, chirurgical. Tratamentul presupune sterilizarea pungilor parodontale și chiuretajul acestora cu ajutorul laserului, omorând bacteriile ce cauzează apariția acestei boli.
Stabilirea diagnosticului se face pe baza examenului clinic, a unei radiografii panoramice și printr-o măsurare a pungilor parodontale (parodontometrie), pentru a stabili exact severitatea cazului.
Parodontometria se efectuează cu ajutorul tehnologiei Florida Probe – o sonda parodontală digitală cu ajutorul căreia medicul parodontolog face măsurători în jurul fiecărui dinte. La sfârșit, pacientul poate vedea fișa digitală și graficul de risc și primește un instructaj de igienă orală.
Mentenanța și întreținerea rezultatului depind în cea mai mare parte de pacient prin întelegerea, cooperarea și conștientizarea diagnosticului.
Acesta trebuie să înteleagă recomandarile post-tratament, precum și importanța menținerii unei igiene orale corecte, a unei alimentații echilibrate și respectarea controalelor periodice la medicul stomatolog.
Vă așteptăm în cadrul Centrului de Excelență în Stomatologie minim -invazivă, Innovation Medical Center!
Tratamentul modern al bolii parodontale
Boala parodontala are drept cauza acumularea de bacterii in preajma gingiei sub forma de tartru sau placa bacteriana, si singura modalitate de a opri in evolutie aceasta afectiune este prin indepartarea mecanica a acestor depozite. Acest lucru se poate face prin mai multe metode:
- metoda conventionala presupune un detartraj riguros facut atat supragingival, cat si subgingival (chiuretaj in camp inchis). Aceasta interventie este urmata de chirurgia parodontala, prin care suprafata radacinii dintelui este expusa prin indepartarea temporara a gingiei, facand astfel posibila curatarea tesutului inflamat sau necrozat de pe suprafata lui. Aceasta etapa se numeste chiuretaj in camp inchis. Ulterior, gingia este suturata la loc si pacientului ii este administrata medicatie antibiotica si antiinflamatorie pe cale generala. Aceasta metoda este foarte eficienta, si daca pacientul urmeaza toate indicatiile postoperatorii, boala parodontala se va opri din evolutie.
- metoda moderna reprezinta un tratament minim invaziv ce presupune utilizarea luminii LASER, ce are capacitatea de a distruge bacteriile ce au determinat boala parodontala. Acest tip de tratament nu necesita incizii chirurgicale si nici sutura gingiei, astfel interventia fiind confortabila si vindecarea facandu-se mai rapid.
In tabelul de mai jos sunt prezentate cele doua metode cu avantajele si dezavantajele lor:
Metoda conventionala | Metoda moderna | |
---|---|---|
Numar de vizite | 4-6 | 1-2 |
Eficienta | Mare | Mare |
Minim invaziv? | Nu | Da |
Necesita suturi? | Da | Nu |
Apare sensibilitate dentara? | Da | Nu |
Perioada de vindecare | Moderata (2-7 zile) | Rapida (1 zi) |
Disconfort | Moderat | Absent |
Aparitia spatiilor interdentare | Posibil | Nu |
Este de retinut ca fiecare caz in parte necesita o consultatie de specialitate, medicul fiind cel care hotaraste, in functie de complexitatea situatiei clinice, cea mai buna solutie de tratament. Exista si cazuri in care specialistul alege o combinatie intre cele doua metode de tratament.
Acest tip de tratament este unul complex ce cuprinde mai multe etape:
- In prima etapa, medicul specialist masoara adancimea pungilor parodontale ale tuturor dintilor pentru a evalua severitatea cazului clinic. Este de retinut ca o adancime a gingiei de 1 – 3 mm este o valoare normala, pe cand valorile mai mari de 4 mm confirma boala parodontala, iar cele mai mari de 7 mm impun un tratament imediat, intrucat creste riscul pierderii premature a dintilor. Aceasta etapa se numeste parodontometrie si se realizeaza cu ajutorul unui instrument gradat.
- Tratamentul propriu-zis incepe prin aplicarea LASER-ului la nivelul marginii gingivale pentru a indeparta tesuturile moi afectate ireversibil de boala. La acest nivel bacteriile incep distructia gingiei si a osului subiacent, cel ce sustine dintele in alveola intr-o pozitie corecta. LASER-ul poate indeparta cu succes bacteriile specifice ale acestei boli, el fiind conceput special pentru a tinti aceste bacterii. In acelasi timp, lumina LASER dizolva toxinele produse de bacteriile daunatoare, avand certitudinea ca tesutul restant este sanatos.
- O data ce prima portiune de tesut afectat a fost indepartat, incepe urmatoarea etapa a tratamentului, ce necesita utilizarea unei anse de ultrasunete de mici dimensiuni, special conceputa pentru a curata radacinile dintelui de tartru si cement necrozat. Acest tip de aparat utilizeaza ultrasunetele pentru a sparge calculii mari de tartru si cu ajutorul apei sunt indepartati de sub gingie. In aceasta etapa este posibil ca medicul sa utilizeze si intrumente manuale pentru a se asigura ca toate depozitele au fost indepartate.
- Mai departe, LASER-ul este utilizat din nou pentru a decontamina suprafata radacinilor si a dintilor de eventualele bacterii restante. In acelasi timp, la nivelul marginii gingivale se formeaza mici cheaguri de sange, care, prin structura lor bogata in fibrinogen ajuta la vindecarea rapida a parodontiului si ajuta gingia sa se reataseze de dinte. Nu in ultimul rand, aceste cheaguri de sange reprezinta o adevarata bariera impotriva bacteriilor si a noilor depozite de tartru.
- In ultima etapa a tratamentului, medicul specialist verifica ocluzia dentara, adica modul in care dintii au contact intre ei. Daca el constata ca exista pozitii vicioase ale dintilor si contacte nefunctionale, medicul va echilibra ocluzia.
- Urmarind toate aceste etape, se creaza cele mai bune conditii pentru ca gingia si osul afectat sa se vindece, oprind astfel in evolutie boala. Mai mult decat atat, in cel mai scurt timp va incepe procesul de regenerare a parodontiul, procesul destructiv fiind inversat.
Probioticul ORAL: Dentalac gum D+
Pentru întreținerea rezultatului tratamentului parodontologic cu laserul, recomandăm pacienților noștri Probioticul ORAL: Dentalac gum D+
Noua generație de probiotic cu 3 tulpini specializate pentru
sănătatea orală. Conţine tulpini de Lactobacillus plantarum CECT 7481, Lactobacillus brevis CECT 7480 si Pediococcus acidilactici CECT 8633
Gingivitele, cariile şi halena respiratorie sunt cele mai cunoscute afecţiuni ale cavităţii bucale.
Produs in Spania (EU) de Kaneka Japan; in conformitate cu legislatia privind suplimentele alimentare cu probiotice (EFSA)
- Ajută la prevenirea Gingivitei și Parodontozei
- Reduce inflamația și sângerarea gingivală spontană
- Inhibă patogenii implicați în apariția Halenei și Cariilor
AB-Biotics (Kaneka Japan)
Terapie completă – min 3 cutii x 30 tablete
Min 2 tablete/zi (dimineața și seara după periajul dentar.)
Atenție! Nu se consumă alimente sau lichide 2 ore după ce tableta se dizolvă în cavitatea orală!
Voucher 100 Lei*
La toate interventiile LASER și consultația primară ATM!
Beneficiile intervențiilor LASER:
- Minim-Invaziv, selectiv, curăță doar țesutul infectat;
- Fără turbină stomatologică. Fără bisturiu;
- Confort ridicat. Recuperare rapidă
- Anestezic puțin sau deloc
- Recomandat pacienților anxioși, femeilor însărcinate și copiilor
*voucher-ul este unic (nu se pot cumula doua sau mai multe vouchere) si valabil 30 de zile calendaristice de la momentul solicitatii in site;
*voucher-ul nu se cumuleaza cu ofertele în curs și este aplicabil (deductibil) doar pentru manoperele laser și consultația primară ATM a caror valoare este mai mare de 500 lei.
#LaserPeriodontics #GumHealth #MinimallyInvasive #EpicLaser #Waterlase #Biolase #GingivitisTreatment #PeriodontalCare #DentalLaserTherapy #NoSurgery #NoFlapPerio #FastRecovery #HealthyGums #ParodontologieLaser #Dentalac #SănatateaGingiei #MinimInvaziv #TratamentGingivită #IngrijireParodontală #TerapieLaserDentară #FăraChirurgie #FăraLambouriParodontale #RecuperareRapidă #GingiiSanatoase #Dentalac